LA REVISTA MUSICAL DE BARCELONA

 

Trobada amb Alberto Manzano i Perla Batalla, que avui presenta “Canciones de batalla” al Teatre Joventut de l’Hospitalet

 

 “La creuada en la poesia del rock i les seves cançons més representatives” és l’eix de “Canciones de batalla”, que avui divendres es pot veure al BarnaSants al Teatre Joventut de l’Hospitalet –21 hores-, i que també es podrà tornar a veure el 29 de març al Teatre Ateneu dels Hostalets de Balenyà –19 hores. Es una antologia de cançons emblemàtiques i que serà gravat en directe perquè sigui un disc.  

Alberto Manzano destaca la varietat que hi ha “temes de jazz de Wyatt, repertori francés, un poema de Boris Vian. En general són diferents punts de vista en l’ambit territorial a Anglaterra, i França, encara que la font principal és dels EEUU –Bob Dylan, Leonard Coen, Jackson Browne....- 

Perla Batalla està molt contenta de fer aquest repertori “aquests músics són tan meravellosos que és fantàstic interpretar-los, amb temes molt vigents sobre l’apartheid, a “Navidad en Washington” de Steve Earlie-. Penso que actualment hi ha una separació horrible de la classe mitjana i la gent pateix molt”. 

Alberto Manzano, que ha ideat l’espectacle profunditza en la idea dels temes “tot ens afecta de manera universal: racisme, desnonament, polítiques imperialistes. En definitiva volem donar un cop de puny a la taula per reaccionar davant un moment deplorable”. 

Però que està succeint en les protestes. Alberto comenta que “s’han perdut ideals, falten líders grans com Luther King i altres, com es parla en alguna de les cançons. Estem esperant que arribin altres com ells” 

Perla Batalla, que no actuava a Barcelona des del 2007, ha composat un tema expresament pel BarnaSants “Despiertos”, tot i que com. comenta Alberto Batalla “un dels alicients és veure-la en un repertori inèdit, tenint en compte que on ella té el seu gran poder és en les seves versions de temes de Leonard Coen, del que ja està preparant un nou disc amb versions de les seves cançons”.  

 

 

BARCELONAMUSIC  |  barcelonamusic@hotmail.es