LA REVISTA MUSICAL DE BARCELONA

 

Tumbaos: “Nosaltres practiquem l’antiestil” 

Tumbaos es una formació de rumba, reggae, pop i swing d’Osona, que arriba amb força amb el mestissatge com a bandera i el seu gran cóctel musical, que ara es pot escoltar i gaudir en el seu primer disc Oju!, que es presentarà aquest divendres 22 d’abril, a les 00:00h a la Sala Pasternak de Vic.

 Preg. ¿ Com va sorgir el títol de la formació?

 Això mateix és el que ens hem preguntat molts cops, tot va ser una mica incert i espontani. En un moment donat va sorgir el nom del títol, i vem dir “Ah, val¡”... endavant...

 Preg. La vostra formació té molta salsa, rumba... molt present en la nostra música

 Nosaltres ens sentim hereus de la tradició de les darrers décades, amb les diferents generacions que estem al grup. Aquest cercle s’ha engrandit i ha arribat a la Comarca d’Osona, des de la Barcelona mestissa i multicultural.

 Preg. ¿ Quin és el vostre segell musical ?

 Nosaltres practiquem l’antiestil, venint de diferents formacions i diverses. Com a equip humà som un coctel i vem decidir que anès fluint i que hi formés part de la mateixa música. Tot acaba en un estil que és el de Tumbaos.L’estil que hem trobat ha vingut a posteriori. És la nostra manera de funcionar. 

Preg. ¿ Com heu treballat els temes ?

 Ens ho prenem amb molt de carinyo i esforç, que els temes comuniquin, amb l’esperit de quan ho fèiem. Que sigui tot mols sincer. Volem complir la funció catàrtica de connectar amb la gent i trobar-li la part positiva a la vida, sobretot en moments com aquest.

 Preg. Si el títol de la formació és una mica inconscient, el del disc sí que porta missatge veritat?

 Oju té un títol voluntàriament buscat: que hi hagi el doble joc, des de l’expressió andalusa i la catalana, incorrecta però que s’ha assumit.Reflexa les ganes de llibertat que hi ha en la nostra música.

 Preg. ¿ I com són els vostres directes ?

 En realitat és un concert de música, i la frescura que hi ha en el disc volem que estigui dalt de l’escenari. Que sigui tot molt obert, participatiu... Els hi oferim de tot cor el que ens agrada fer. Que sigui una gran festa i la gent s’ho passi bé.
 

 

 

 


 

 

BARCELONAMUSIC  |  barcelonamusic@hotmail.es